Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jul.2015, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Uskoro optužnica u slučaju falsifikovanja lične karte Andreja Vučića

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da očekuje da će uskoro biti podignuta optužnica u slučaju falsifikovanja lične karte brata premijera Aleksandra Vučića, ; koja je zloupotrebljena za osnivanje firme Asomakum.

Odgovarajući na pitanja poslanika, Stefanović je rekao da se osumnjičeni i dalje nalaze u pritvoru i da se istraga privodi kraju.

Ministar je u novembru rekao da je policija "nepobitno utvrdila" da je prilikom osnivanja preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Asomakum korišćena falsifikovana lična karta Andreja Vučića, brata srpskog premijera.

Stefanović je tada kazao da su grafolozi "nepobitno utvrdili" da je falsifikovan Vučićev potpis, ali i da postoji razlika u slici i serijskim brojevima na ličnoj karti.

"Tu se nećemo zaustaviti i trudićemo se da razotkrijemo ko su osobe koje su omogućile upis u registre sa takvom ličnom kartom", rekao je tada ministar.

Pitanje poslovanja fantomskog preduzeća Asomakum pokrenuo je poslanik Nove stranke Zoran Živković posle čega je premijer Aleksandar Vučić kazao da je njegovom bratu ukraden identitet.

Policija je 10. aprila uhapsila 11 lica osumnjičenih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i Asomakum. Osumnjičeni se terete i za pranje novca, kao i zloupotrebu položaja odgovornog lica, čime su državu oštetili za najmanje 300.000 evra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.