Stefanović: Izetbegović bolje da sagleda svoju ulogu u BiH

Izvor: RTS, 25.Mar.2016, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Izetbegović bolje da sagleda svoju ulogu u BiH

Vreme je da Izetbegović prestane da nam svima drži lekcije, poručuje srpski ministar policije Nebojša Stefanović predsedavajućem Predsedništva BiH. Bakir Izetbegović je večeras rekao da "Aleksandar Vučić, nema potrebe da se brine i da se ništa u BiH neće menjati nakon presude Radovanu Karadžiću".
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je večeras predsedavajućem Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << BiH Bakiru Izetbegoviću da "bi mu bilo mnogo bolje da, umesto što stalno drži lekcije Srbiji i Srbima, da sagleda svoju ulogu i odgovornost za to što se dešava u Bosni i Hercegovini, kao i njenu poziciju u regionu i Evropi".

"Vreme je da prestane da nam svima drži lekcije i da u svakoj prilici kritikuje Aleksandra Vučića, koji pokušava da održi mir i stabilnost, čak i u teškim uslovima", rekao je Stefanović u saopštenju.
Dodao je i da je neverovatno da ove reči kritike srpskom narodu upućuje čovek koji još nije pronašao odgovorne za pokušaj linča srpskog premijera u Srebrenici, a pominje ljudska prava i otvaranje džamija.
Bakir Izetbegović, koji je i predsednik SDA, rekao je u večeras tokom pauze na sednici Glavnog odbora te stranke, da Aleksandar Vučić, nema potrebe da se brine i da se ništa u BiH neće menjati nakon presude Radovanu Karadžiću.
"Ako Vučić želi da pomogne BiH neka utiče na rukovodstvo u RS da se popravi položaj i sigurnost Bošnjaka u RS. Imamo niz napada na Bošnjake, na džamije. Ugrožavaju se njihova prava i ne dozvoljava im se da njihova deca dobiju đačke knjižice u kojima piše bosanski jezik", rekao je Izetbegović.
"Eto mogao bi gospodin Vučić da utiče da se u jednom pozitivom smislu učine odnosi između Bošnjaka i Srba, rekao je Izetbegović i dodao da bi bilo dobro da svi iščitamo presudu Radovanu Karadžiću, da se suoče i u BiH i u Srbiji sa onim šta je bilo", rekao je Izetbegović, preneli su mediji u BiH.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Izetbegović bolje da sagleda svoju ulogu u BiH

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Mar.2016

GMinistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je večeras predsedavajućem Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da "bi mu bilo mnogo bolje da, umesto što stalno drži lekcije Srbiji i Srbima, da sagleda svoju ulogu i odgovornost za to što se dešava u Bosni i Hercegovini, kao i njenu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Izetbegović da sagleda svoju ulogu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2016, 09:58

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je predsedavajućem Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da "bi mu bilo mnogo bolje da, umesto što stalno drži lekcije Srbiji i Srbima, da sagleda svoju ulogu i odgovornost za to što se dešava u Bosni i Hercegovini, kao i njenu poziciju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.