Stefanović: Izetbegović bolje da sagleda svoju ulogu u BiH

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Mar.2016, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Izetbegović bolje da sagleda svoju ulogu u BiH

GMinistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je večeras predsedavajućem Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da "bi mu bilo mnogo bolje da, umesto što stalno drži lekcije Srbiji i Srbima, da sagleda svoju ulogu i odgovornost za to što se dešava u Bosni i Hercegovini, kao i njenu poziciju u regionu i Evropi".

"Vreme je da prestane da nam svima drži lekcije i da u svakoj prilici kritikuje Aleksandra Vučića, koji pokušava da održi mir i stabilnost, čak >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i u teškim uslovima", rekao je Stefanović u saopštenju.

On je dodao i da je neverovatno da ove reči kritike srpskom narodu upućuje čovek koji još nije pronašao odgovorne za pokušaj linča srpskog premijera u Srebrenici, a pominje ljudska prava i otvaranje džamija.

Bakir Izetbegovic, koji je i predsednik SDA, rekao je u veceras tokom pauze na sednici Glavnog odbora ove stranke, da Aleksandar Vučić, nema potrebe da se brine i da se ništa u BiH neće menjati nakon presude Radovanu Karadžiću.

"Ako Vučić želi da pomogne BiH neka utiče na rukovodstvo u RS da se popravi položaj i sigurnost Bošnjaka u RS. Imamo niz napada na Bošnjake, na džamije. Ugrožavaju se njihova prava i ne dozvoljava im se da njihova deca dobiju đacke knjižice u kojima piše Bosanski jezik", kazao je on.

"Eto mogao bi gospodin Vučić da utiče da se u jednom pozitivom smislu učine odnosi između Bošnjaka i Srba, rekao je Izetbegović i dodao da bi bilo dobro da svi iščitamo presudu Radovanu Karadžicu, da se suoče i u BiH i u Srbiji sa onim šta je bilo", rekao je Izetbegović, preneli su mediji u BiH.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.