Stečajna mafija - suđenje kreće iz početka

Izvor: B92, 05.Okt.2015, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stečajna mafija" - suđenje kreće iz početka

Ponovljeno suđenje za 11 optuženih za razne privredne malverzacije u slučaju poznatom kao "stečajna mafija" trebalo bi da počne u Specijalnom sudu u Beogradu.

Suđenje je zakazano i za 6. oktobar, ali u tom postupku, koji je pokrenut još 2006. godine za nekoliko optuženih preti zastarevanje krivičnog gonjenja.

Prošle godine odlukom Apelacionog suda za ukupno 20 optuženih postupak je pravosnažno okončan oslobađajućom presudom ili odbijanjem optužbe. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Što se tiče tog ponovljenog suđenja, u junu je održano pripremno ročište u tom procesu bez prisustva javnosti u zgradi Palate pravde, a optuženi su se izjasnili o optužnici, negirajući krivicu.

Očekuje se da će odbranu ponovo iznositi detaljno. narednih dana.

U tom postupku, koji je pokrenut pre više od devet godina, u aprilu 2006. godine, prvostepena presuda je zimus delimično ukinuta i prema 11 optuženih treba da se ponovi suđenje, dok je za oslobođene postala pravosnažna.

Suđenje će u ovom postupku biti ponovljeno za bivšeg predsednika Trgovinskog suda u Beogradu Gorana Kljajevića povodom optužbi za krivična dela u vezi sa "Poštanskom štedionicom", "C marketom" i GP "Rad".

Ponovo će se suditi i bivšoj sudiji tog suda Delinki Ðurđević, bivšem direktoru KEB banke Sekuli Pijevčeviću, advokatu Nemanji Joloviću, Anđelku Biteviću, Milivoju Mirkoviću, Ljubiši Mitiću, bivšem direktoru GP Rad Miljku Živojinoviću kojem je ukinut i pritvor, Zoranu Jovanoviću, Radisavu Jocoviću, i Srboljubu Spasiću.

Pojedine optužbe protiv nekih okrviljenih su odlukom Apelacionog suda pravosnažno odbijene zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja.

Istom odlukom Apelacionog suda, Goran Kljajević, Nemanja Jolović i Sekula Pjevčević oslobođeni su od optužbe da su od 2003. godine do 2006. godine, u Beogradu, izvršili krivično delo zločinačko udruživanje (organizovana kriminalna grupa).

Taj postupak je pokrenut pre devet godina, u aprilu 2006. hapšenjem nekih okrivljenih, a posle je više puta proširen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Stečajna mafija" danas ponovo izlazi pred sud

Izvor: Blic, 05.Okt.2015

Ponovljeno suđenje za 11 optuženih za razne privredne malverzacije u slučaju poznatom kao "stečajna mafija" trebalo bi da počne danas u Specijalnom sudu u Beogradu...Suđenje je zakazano i za 6. oktobar, ali u tom postupku, koji je pokrenut još 2006. godine za nekoliko optuženih preti zastarevanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.