Štajnmajer ublažava nemačke zahteve za sankcije Rusiji zbog Ukrajine

Izvor: Blic, 20.Apr.2014, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer ublažava nemačke zahteve za sankcije Rusiji zbog Ukrajine

Nemački ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer izrazio je želju da u sprečavanje eskalacije tenzije sa Rusijom zbog Ukrajine bude uložena ista količina energije kao što je i u pretnje ekonomskim sankcijama.

Štajnmajer za njemački dnevnik "Bild am Zontag" ukazao na pretnje koje su iznete u SAD i Nemačkoj o potrebi uvođenja ekonomskih sankcija Rusiji.

"Ponekad poželim da ista energija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja je izražena za diskusiju o sankcijama, postoji i kada se govori o izbegavanju dalje eskalacije. Već je bilo reči o pitanju sankcija", rekao je Štajnmajer u komentaru za koji list navodi da je upućen nemačkoj ministarki odbrane Ursuli fon der Lejen, koja je pozvala na uvođenje ekonomskih sankcija Rusiji.

Fon der Lejen je nedavno u nemačkom magazinu "Fokus" istakla da "Evropljani jasno poručuju da će, ukoliko Moskva nastavi da destabilizuje Ukrajinu, biti uveden treći stepen sankcija".

Bela kuća je upozorila na mogućnost težih sankcija od onih koje su već uvedene zbog prisajedinjenja Krima, ukoliko Moskva ne bude poštovala sporazum nedavno postignut u Ženevi ili ako vojnike poslate na granicu Ukrajine pošalje unutar teritorije te zemlje.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Štajnmajer za smirivanje tenzija

Izvor: B92, 20.Apr.2014

Berlin -- Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer zalaže se za izbegavanje dalje eskalacije tenzija u odnosima s Rusijom...Štajnmajer izrazio želju da se prevenciji eskalacije tenzija sa Rusijom zbog Ukrajine posveti jednaka pažnja kao ona koja je trenutno posvećena pretnji ekonomskim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.