Izvor: Vesti-online.com, 26.Jan.2015, 02:30 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Šta vam je potrebno za savršeno kuvana jaja: 16 minuta, šerpa, šporet i malo leda
Iako mogu biti idealan doručak ili dodatak uz ručak, priprema barenih jaja može biti prava muka za domaćice. Nekada se prekuva, nekada ostane rovito...
Kako da prepoznate da li je jaje previše kuvano? Kada ih oljušte i isečeta na pola oko žumanceta ćete videti zelenkasti krug, a miris jaja nije baš prijatan.
Ako želite da spremite jaja koja su meka i savršenog ukusa, a da pritom žumance ostane žute boje, nije potrebno mnogo truda.
Stavite jaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u šerpu i prelijete ih hladnom vodom tako da da jaja ne vire izvode.
Ostavite ih 10 minuta na laganoj vatri, pa ih izvadite i stavite u drugu šerpu sa hladnom vodom u koju ste ubacili i kockice leda.
Nakon minut izvadite jaja iz leda, oljušte i vratite ponovo u ledenu vodu na pet minuta.
Isecite na pola i poslužite.
Nastavak na Vesti-online.com...