Šta su Blerovi deliveri juniti?

Izvor: B92, 26.Feb.2015, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta su Blerovi "deliveri juniti"?

Iako u prvi mah nisu želeli da govore o poseti Tonija Blera, neki ministri Vlade Srbije su sada rečitiji i kažu da su sa njim imali "razgovor uz kafu".

Uz tu kafu se, kako saznajemo, razgovaralo o tzv. "deliveri junitima", Blerovom patentu, a B92 istražuje šta je suština takvog rešenja za efikasniji rad institucija.

Kako saznaje B92, bivši britanski premijer dogovarao je, između ostalog, i detalje za sprovođenje programa "deliveri junit" koji je patentirao dok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio premijer, a koji je prodao u nekoliko zemalja.

Šta je "deliveri junit" objašnjava Ivan Bender, čovek koji je radio kampanju SNS-a.

“Deliveri junit je jedinica koja se formira od strane više ministarstava i svi će biti zaduženi za određene projekte, to je interministrijalno odeljenje. Nadgledaće procese, projekte i rezove koji moraju da budu postignuti u određenom periodu. To je mala profesionalna grupa vrhunskih profesionalaca”, ističe Bender i dodaje da će ti profesionalci biti pri kabinertu premijera.

Ta jedinica će imati direktora, za kojim se, kako B92 saznaje, još traga.

Osim pitanja šta Bler nudi Vladi, pitanje je i da li Vlada Srbije plaća Blerovu posetu.

O tome je govorila ministarka Zorana Mihajlović, koja je navela da je u pitanju bio “razgovor uz kafu, a razgovor uz kafu se ne naplaćuje”.

“Mi smo razmenili iskustva, da li to znači da se svaka razmena iskustava sa bilo kim se plaća? Ja sam sa svima pričala pa nikad nikom nisam plaćala”, dodala je ona.

Za razliku od potpredsednice Vlade, ministar za rad danima nije raspoložen da govori o Toniju Bleru. Najpre smo ga u sredu pitali da li je bio na predavanju, na šta je rekao

“Sve ćete čuti oko Subnora, ostalo nema potreba da vam dam izjavu” , rekao je juče i danas dodao:

“Vi me pitate nešto što je bulevarskla štampa pokušala da predstavi kao veliko čudo”, rekao je Vulin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.