Šta bi se desilo kad bismo jeli brzu hranu pet dana zaredom?

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2015, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta bi se desilo kad bismo jeli brzu hranu pet dana zaredom?

Ako ste bar jednom pomislili da možete da jedete brzu hranu pet dana zaredom, a da tijelo ipak ne "istrpi" previše, u velikoj ste zabludi, pokazalo je istraživanje univerziteta "Virginia Tech".

Prema novoj studiji koju je sproveo univerzitet "Virginia Tech", samo pet dana konzumiranja masne hrane može da promijeni način na koji tijelo obrađuje hranljive materije.

Istraživači su u istraživanje uključili 12 mlađih muškaraca koji su se tokom istraživanja hranili masnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kobasicama, hamburgerima, keksom, sirevima... Iako se za to vrijeme nisu ugojili, sposobnost mišića da obradi glukozu bila je prekinuta.

Većina energije potrebne tijelu koristi se za održavanje tjelesne temperature (bazalni metabolizam), pri čemu si primarni izvori energije ugljeni hidrati (glukoza) i masti. Mišići "razbijaju" glukozu i pretvaraju je u energiju.

Promjena u tim procesima razgradnje glukoze povećava rizik od nastanka zdravstvenih problema i oboljevanja od dijabetesa, prenosi RTRS.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.