Srpski glumac progovorio o porodičnoj tragediji: Kada mi je sin umirao, mislio sam da neću izdržati

Izvor: Piplmetar.rs, 17.Jul.2017, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski glumac progovorio o porodičnoj tragediji: Kada mi je sin umirao, mislio sam da neću izdržati

Ništa tako ne slomi čoveka kao porodična tragedija. Legenda srpske i jugoslovenske kinematografije Ljubiša Samardžić (80), nakon teške operacije i komplikacije koje su potom usledile, bori se da pobedi i ovu životnu borbu daleko od očiju javnosti i samo u porodičnom okruženju.
Život ga nije mazio, ali je omiljeni Smoki uvek izdignute glave koračao i u najtežim trenucima. Najteži udarac doživeo je kada je ostao bez sina Dragana, koji je preminuo u 34. godini od leukemije, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << je uz pomoć supruge Mirjane, koja je njegova bezrezervna podrška već više od pola veka, uspeo da se izbori i krene dalje.
MISLIO SAM, NEĆU PREŽIVETI – Kada je Gaga odlazio, mislio sam da neću izdržati i da će mi uskoro doći kraj, ali me je supruga Maja trgnula i naterala da radim, jer je znala da ću u tome naći smisao opstanka. Bila je u pravu. Mi imamo nesebičan odnos i u poslu i u životu, što je retkost za današnje brakove. Zajedno smo jači, uspešno odolevamo prekim pogledima – izjavio je Ljubiša Samardžić pre nekoliko godina u jednom intervjuu.

Sa sinom je osnovao i producentsku kuću i krenuli su sa filmovima. Prvi je bio „Policajac sa Petlovog brda“, koji je i kao serija obarao rekorde gledanosti, potom „Bulevar revolucije“, „Ubistvo s predumišljajem“, „Stršljen“… Rediteljski prvenac, film „Nebeska udica“ Smoki je stvarao u najtežim danima za porodicu.

– Sve smo učinili da pobedimo tu opaku bolest. Supruga Mira je stalno brinula o Gagi, a ja sam danonoćno radio, snimao i slao novac klinici u Londonu. Da sam dopustio da me bol sruši, možda se nikad ne bih latio režije „Nebeske udice“. Bombardovanje je pogoršalo stanje našeg sina, a i briga o njegovo dvoje malo dece uvela nas je u novu agoniju. Za našu kuću najveća nagrada ovom filmu nije bilo ni učešće na Berlinskom festivalu 2000, nego trenutak u kojem je naš bledunjavi sin, posle prve projekcije, sve to predvideo i iz kreveta nam ponosno šapnuo: „Film će ti ući u takmičarski program Berlina!“ – isticao je više puta Smoki.
Nažalost, sin Dragan je preminuo godinu dana kasnije. Osim voljene Mire, najveći oslonac glumcu su ćerka Jovana i unuci Sara, Stefan, Ines i Marta, koja je čak glumila uz dedu.
(Piplmetar.rs/Srbijadanas)

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.