Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2016, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske diplomate pomažu građanima BiH na Igrama u Brazilu

Srpske diplomate u konzularno-diplomatskim predstavništvima u Brazilu biće na usluzi i građanima Bosne i Hercegovine tokom predstojećih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

To su poručili ministri spoljnih poslova Srbije i Bosne i Hercegovine Ivica Dačić i Igor Crnadak, koji su se u Beogradu sastali kako bi razgovarali o detaljima Sporazuma o uzajamnom zastupanju i pružanju konzularne zaštite i usluga u trećim zemljama, potisanog još 2012.

Prema Dačićevim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << riječima, sličnu pomoć srpske vlasti ponudile su državljanima BiH na svetskom fudbalskom prvenstvu 2014, takođe u Brazilu.

Crnadak je konstatovao da je dogovor pokazatelj da su dve države spremne da sarađuju u korist građana i da to nije samo prazna priča.

“To nam je važno iz praktičnih razloga, jer imamo delegaciju sportista, novinara, turista i važno je da će na ovaj način moći da im se obezbijedi pomoć. U protivnom, morali bismo to da činimo iz Sarajeva, što je znatno teže i skuplje”, rekao je Crnadak.

Prema njegovim riječima, narednih dana konzularni sektori će definisati sve detalje sporazuma.

Dačić i Crnadak su poručili da Srbija i Bosna i Hercegovina ostaju najbliži partneri i da je zajednički put dvije države - put saradnje, a ne konflikata.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.