Šri Lanka: Oko 100 osoba poginulo pri pokretanju klizišta

Izvor: B92, 28.Maj.2016, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šri Lanka: Oko 100 osoba poginulo pri pokretanju klizišta

Kolombo -- Veruje se da je oko 100 osoba, koje se vode kao nestale, poginulo pri pokretanju klizišta na Šri Lanki, saopštili su zvaničnici nakon neuspešne potrage.

Centar za upravljanje katastrofama (DMC) saopštio je da je 67 tela pronađeno u najteže pogođenoj oblasti Kegale, gde se 99 osoba i dalje vodi kao nestalo.

"Vojska nastavlja potragu, ali nema nade da će biti pronađeni preživeli", rekao je za AFP portparol DMC-a Pradip Kodipili.

U poplavama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje su prošle nedelje izazvale jake kiše širom zemlje, poginulo je 37 osoba, pored onih koji su stradali usled pokretanja klizišta, dodao je DMC.

Vojni zvaničnik u Kegalu, koji je udaljen oko 100 kilometara od Kolomba, rekao je da spasilačke operacije ometaju stalne kiše u regionu, preneo je AFP.

Vlada je saopštila da je više od 600.000 ljudi raseljeno zbog poplava i klizišta, koje je izazvala snažna kiša, ali da se većina njih vratila nakon opadanja vodenih tokova.

Šri Lanka primila je humanitarnu pomoć iz drugih zemalja, među kojima je i susedna Indija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.