Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Maj.2015, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sredozemno more: Spašeno više od 4.200 migranata

Italijanska obalska straža saopštila je da je koordinisala spašavanje više od 4.200 migranata koji su se brodovima prevozili preko Sredozemnog mora, a tokom akcije pronađeno je i 17 tijela.

Pozivi su upućeni juče sa 22 broda koji su, uglavnom, plutali u libijskim vodama, ali i duž južne italijanske obale.

U toku 24 časa spašeno je rekordnih 4.200 migranata. Do sada je u jednom danu najviše spašeno 3.791 lice u akciji koja je provedena 12. aprila, a 2. maja 3.690 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << ljudi.

"Sve se odvijalo u vrijeme kada su bili veliki talasi. Prethodnih nekoliko dana nije zabilježena nijedna akcija, a onda odjednom su se pojavili brojni brodovi", objasnio je za AFP portparol Međunarodne organizacije za migraciju u Italiji Flavio di Đakomo.

Italijanska obalska straža objavila je na "Tviteru" da su na tri gumena čamca pronašli 17 tijela i više od 300 migranata.

Iz informativne službe obalske straže nisu mogli da kažu od čega su umrli migranti na tim brodovima.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spašeno više od 4.200 migranata

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Maj.2015

RIM - Italijanska obalska straža saopštila je da je koordinisala spasavanje više od 4.200 migranata koji su se brodovima prevozili preko Sredozemnog mora, a tokom akcije pronađeno je i 17 tijela...Pozivi su upućeni juče sa 22 broda koji su, uglavnom, plutali u libijskim vodama, a li i duž južne...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.