Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jul.2016, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećkom od 49 dolara osvojio imanje s hotelom, kućom, restoranom...

SIDNEJ - Dag i Sali Bajc devedesetih su godina prošlog vijeka doselili na ostrvo Kosrae u Mikroneziji i ondje otvorili hotel, ali poželjeli su se vratiti u rodnu Australiju te su, umjesto da prodaju svoju imovinu na uobičajen način, organizovali tombolu u kojoj je, kupovinom srećke od 49 američkih dolara mogao učestvovati bilo ko iz bilo kojeg dijela svijeta.

Prije izvlačenja u utorak Dag Bajc je objasnio kako želi da njegov posao nastave "ljudi koji su po interesima slični >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << njemu i njegovoj supruzi". Kazao je i da se nada kako će dobitnik biti neko ko voli toplu klimu i susrete s novim ljudima iz cijelog svijeta.

Obitelj Bajc odlučila je da će se tombola smatrati uspjelom ukoliko se proda minimalno 50.000 srećki, što ukupno iznosi iznosi 2,45 miliona dolara. Ali igra je izazvala toliki interes širom svijeta da je navedeni uslov vrlo brzo izbrisan s internet stranice.

Desetine hiljada igrača vjerovatno su bili razočarani kada je izvučen broj 44.980. Dag Bajc je objavio da se dobitnik zove Džošua i da živi u Novom Južnom Velsu na jugu Australije.

Isprva nije želio objaviti njegov potpuni identitet kako bi novome vlasniku omogućio da u potpunosti "osvijesti" informaciju o velikoj dobiti i da ga poštedi medija.

A Džošua je uz hotel bez dugova na otoku Kosraei, smještenom sjeverno od Salomonskih ostrva i jugozapadno od Havaja na kojem živi oko 6500 stanovnika, u igri na sreću osvojio i kuću s četiri sobe, pet automobila koje turisti mogu unajmiti, dva minibusa s deset mjesta, kombi, restoran i gotovinu u iznosu od 10.000 dolara. Hotel je smješten na iznajmljenom terenu, ali ugovor za njegovo korištenje vrijedi duže od 20 godina.

Hotel je vrlo popularan među turistima i posjetiocima, osobito među obožavaocima ribarenja i ronjenja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Srećkom od 49 dolara osvojio imanje s hotelom, kućom, restoranom...

Izvor: Blic, 27.Jul.2016

Devedesetih godina prošlog veka Dag i Sali Bajc su se doselili na ostrvo Kosrae u Mikroneziji i otvorili hotel. Kada su poželeli da se vrate u rodnu Australiju, umesto da prodaju svoju imovinu na uobičajan način, organizovali su tombolu u kojoj je, kupovinom srećke od 49 američkih dolara mogao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.