Srđan Todorović: Nagradu posvećujem ocu Bori

Izvor: Kurir, 31.Avg.2014, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srđan Todorović: Nagradu posvećujem ocu Bori

Srđanu pripalo priznanje Car Konstantin, Carica Teodora otišla u ruke Aniti Mančić, dok je gran-pri festivala dobio Boris Milivojević

Glumcu koji je minimalnim glumačkim sredstvima i prefinjenim osećajem za apsurdno kreirao tragikomični lik čoveka iz male sredine s velikim problemima, koji sticajem nepredviđenih okolnosti izrasta u romantičnog heroja, dodeljuje se gran-pri Naisa - ovako je Dragana Varagić, predsednica žirija Filmskih susreta, obrazložila odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da se prva nagrada festivala dodeli Borisu Milivojeviću za ulogu u filmu „Spomenik Majklu Džeksonu“.

Umesto Milivojevića nagradu je primio režiser filma Darko Lungulov.

- Zahvaljujem publici koja je ostala uprkos kiši da pogleda naš film, žiriju koji mi je dodelio nagradu i mom velikom prijatelju koji je možda i najzaslužniji za ovo, čak simbolično u moje ime i prima nagradu - reditelju Darku Lungulovu. Hvala svima i veliki pozdrav iz Grčke sa Naksosa - napisao je Milivojević.

Dragana Varagić

NIJE LAKO

OCENJIVATI KOLEGE

Dragana Varagić, čuvena Jagodinska Simonović iz filma „Varljivo leto ‚68.“ zahvalila je kolegama na fantastičnom radu.

- Bilo mi je zadovoljstvo da vas gledam u toliko raznovrsnih žanrova, od horora, farse koja prelazi u tragediju i dramatične komedije. To nisu laki zadaci, oni zahtevaju umeće i kreativnost, kojima obiluje naša glumačka škola. Drago mi je što se publika složila s našim odlukama. Jedna od najgorih i najnezahvalnijih uloga glumaca je da učestvuju u ocenjivanju svojih kolega - kazala je predsednica žirija.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.