Srce za decu za očnu kliniku: I Vaskrs provode  čekajući operaciju

Izvor: Blic, 18.Apr.2014, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srce za decu za očnu kliniku: I Vaskrs provode čekajući operaciju

U zagušljivim sobama dečjeg odeljenja Očne klinike mnogi mališani će provesti najveći hrišćanski praznik - Vaskrs. U bolničkom vrtiću deca zaborave na bolest

Da im bar malo bude lakše dok čekaju operaciju oka, trudi se Lidija Vukičević,

Pomozimo!

„Blic fondacija“ u okviru velike humanitarne akcije „Srce za decu“, i u saradnji sa emisijom „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, već mesec dana prikuplja sredstva za obnovu jedinog dečjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oftalmološkog odeljenja u regionu. Pomozimo!

vaspitačica Predškolske ustanove „Savski venac“ koja vodi bolnički vrtić. Ovih dana, uoči farbanja jaja koje su zakazali za Veliki četvrtak, mese jaja od testa i farbaju ih akrilnim bojama.

- Trudimo se da, koliko se može, zaborave da su u bolnici i da im ovaj boravak bude što manje traumatičan. Uz to, deca u ovim radionicama gde farbamo vaskršnja jaja razvijaju finu motoriku prstiju - kaže Lidija, koju vole i majke i deca.

Deca jer se s njima igra i daje im kreativne zadatke, s njima crta, seče, pravi razne figurice, a majke zato što mogu da se odmore i bar nakratko ostanu same.

- Mnogo mi znači to što i tako skučen vrtić postoji jer Marko, čim ustane, odmah odlazi u tu sobu opreko puta - priča Sanja Plavljanić, čiji osmogodišnji sin čeka operaciju strabizma.

Radionica: Vaspitačica Lidija se ne odvaja od mališana

Oni su u sobi, ne većoj od 12 kvadrata, s još dve majke i dva dečaka. Marija Todorović Đokanović dovodi sina Lazara (4) šesti put.

- Lazar je imao već četiri operacije. Prvi put smo ležali na onom odeljenju koje je zatvoreno. I neka je, uslovi su bili katastrofalni. Jedva čekam da se obnovi, pa ako već moramo da budemo u bolnici, da bar uslovi oporavka budu normalni. Imamo vrhunske lekare i odlične sestre, a sobe i kupatila katastrofa - kaže Marija.

Pohvala za lekare: Albina i Amid iz Novog Pazara

Isto misli i Novopazarka Albina Društinac, majka Amida (8).

- Sestre i doktori su nas izuzetno dobro prihvatili, mogu samo da ih pohvalim - kaže Albina.

Neka deca će pre praznika kući ali, nažalost, ne i Saša Jolović (10), koji ima infekciju desnog oka. On je već dve nedelje u bolnici i za njega će ovaj Vaskrs biti prvi koji mora da provede u bolnici. Tužan je, iako o tome ne priča.

Kako da donirate

Sredstva se prikupljaju preko Blic Fondacije, i to slanjem SMS-a na 2552(100 dinara za sve mreže) ili uplatom na tekući račun.

Dinarski račun:

2750010221949709 90 - rsd Societe Generale Srbija, Beograd

Devizni račun:

10221949711 84 – eur 10221949717 66 – usd 10221949724 45 - chf Societe Generale Srbija, Beograd

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.