Srbiji se nudi saradnja sa NATO

Izvor: B92, 01.Maj.2012, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji se nudi saradnja sa NATO

Vašington -- Srbiji će posle izbora biti ponuđeno da proširi saradnju sa severnoatlantskom alijansom, najavila je Elizabet Šervud Randal, specijalna savetnica Baraka Obame.

Ponuda važi pod pretpostavkom da nova vlada odluči da ulaže u odnose sa NATO, dodaje ona.

Specijalna savetnica za nacionalnu bezbednost američkog predsednika je u izjavi dopisniku Tanjuga iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vašingtona rekla da će, ako Srbija nastavi svoj reformski put i ako srpski narod odluči da sledi dalje evroatlantske integracije, vrata NATO biti otvorena.

Ona Randalova je istakla da NATO želi da vrata članstva ostanu otvorena za sve evropske zemlje koje su sposobne da ispune uslove neophodne za članstvo i da daju doprinos operacijama Alijanse u svetu.

Ako Srbija nastavi svoj reformski put i ako srpski narod odluči da sledi dalje evroatlantske integracije, vrata NATO će biti otvorena. Mi smo imali razgovore sa Srbijom oko saradnje sa NATO i veliki broj saveznika podržava tu saradnju, kazala je Obamina savetnica.

Srbija je krajem novembra 2006. godine na samitu NATO u Rigi primljena u "Partnerstvo za mir", vojno-politički program NATO-a.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obamina savetnica: Srbiji će posle izbora biti ponuđena saradnja sa NATO

Izvor: Blic, 01.Maj.2012

Srbiji će posle izbora, pod pretpostavkom da nova vlada odluči da ulaže u odnose sa NATO, biti ponuđeno da proširi saradnju sa severnoatlantskom alijansom, najavila je Elizabet Šervud Rendal, specijalna savetnica za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Baraka Obame. Barak Obama i Elizabet...

Nastavak na Blic...

Obamina savetnica: Saradnja sa NATO nakon izbora

Izvor: S media, 01.Maj.2012

Srbiji će posle izbora, pod pretpostavkom da nova vlada odluči da ulaže u odnose sa NATO, biti ponuđeno da proširi saradnju sa severnoatlantskom alijansom, najavila je Elizabet Šervud Randal, specijalna savetnica za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Baraka Obame...Ona je rekla da će,...

Nastavak na S media...

Obamina savetnica: Srbiji će biti ponuđena saradnja sa NATO

Izvor: Telegraf.rs, 01.Maj.2012

Ako Srbija nastavi svoj reformski put i ako srpski narod odluči da sledi dalje evroatlantske integracije, vrata NATO će im biti otvorena, poručila Elizabet Šervud Randal, specijalna savetnica za nacionalnu bezbednost američkog predsednika

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.