Srbija proširuje kopnenu vojsku

Izvor: B92, 07.Apr.2012, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija proširuje kopnenu vojsku"

Prokuplje -- Postoji manera da se broj pripadnika Vojske Srbije poveća, posebno u kopnenoj vojsci, kaže ministar odbrane Dragan Šutanovac.

"Želimo da ukinemo jedan broj radnih mesta koja duže nisu popunjavana i da povećamo broj svih pripadnika kopnene vojske u delovima Srbije gde je to neophodno i delovima gde za to postoji veliko interesovanje, a Toplica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je jedan od tih krajeva Srbije", rekao je Šutanovac u Prokuplju.

Šutanovac i predsednik opštine Prokuplje Milan Arsović potpisali su protokol o prenosu nepokretnosti u javnoj svojini Republike Srbije sa Ministarstva odbrane na opštinu Prokuplje a kojim je predviđeno da opština preuzme Dom Vojske u tom gradu, gde planira otvaranje biblioteke i bioskopske sale, kao i održavanje kulturnih manifestacija. Vrednost ugovora koji će naknadno biti potpisan iznosi 57 miliona dinara i biće realizovan u naredne četiri godine.

Komandant kopnene vojske general-major Milan Mojsilović, koji je prisustvovao potpisivanju protokola, rekao je da je stanje u Kopnenoj zoni bezbednosti stabilno ali i da je "ono definitivno nepredvidivo".

Mojsilović je rekao da Vojska Srbije ispunjava sve postavljene zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti i duž administritavne linije u dužini od 382 kilometra.

Šutanovac je najavio da će sa pripadnicima vojske u Kopnenoj zoni bezbednosti proslaviti Uskrs. Ministra odbrane dočekali su ispred zgrade Skupštine opštine Prokupčani sa kojima se posle potpisivanja protokola zadržao u neformalnom razgovoru.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šutanovac poveća broj vojnika

Izvor: Kurir, 07.Apr.2012

Želimo da ukinemo jedan broj radnih mesta koja duže nisu popunjavana i da povećamo broj svih pripadnika kopnene vojske. moručio ministar vojni..PROKUPLJE - Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da se u sistemu odbrane radi ozbiljna analiza brojnog stanja pripadnika Vojske Srbije i da postoji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.