Srbija povećala izvoz oružja 100%

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija povećala izvoz oružja 100%

Izvoz naoružanja iz Srbije je 2013. godine bio 100 odsto veći u odnosu na 2012. godinu, preliminarni su podaci koje je saopštila načelnica u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Jasmina Roskić.

Na sednici Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove, Roskić je kazala da je to "lep podatak i pohvala za domaću namensku industriju", s obzirom da je "sravnjena sa zemljom" u vreme bombardovanja SR Jugoslavije. Ona je navela da je Srbija najveći izvoznik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << naoružanja u regionu i da je zato pod stalnim monitoringom SAD i Velike Britanije.

Odbor je danas razmatrao Predlog zakona o izvozu i uvozu naoružanja i vojne opreme i u načelu prihvatio taj vladin predlog.

Cilj predloženog zakona je uspostavljanje kontrole izvoza i uvoza naoružanja i vojne opreme. Nova rešenja određuju uslove izvoza i uvoza, transport i tranzit naoružanja i vojne opreme, postupak izdavanja dozvole i ovlašćenja nadležnih organa.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija za 100% povećala izvoz oružja

Izvor: GdeInvestirati.com, 02.Okt.2014, 11:08

BEOGRAD - Izvoz naoružanja iz Srbije je 2013. godine bio 100 odsto veći u odnosu na 2012. godinu, preliminarni su podaci koje je u sredu saopštila načelnica u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Jasmina Roskić...Na sednici Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove,...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.