Srbija dobija svoj čoper

Izvor: Blic, 21.Dec.2014, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobija svoj "čoper"

Srbija bi mogla da dobije i svoj “čoper”. Naime, model ovog popularnog motocikla projektovao je Dušan Đokić (24), industrijski dizajner i inženjer koji već pregovara sa nekoliko inostranih firmi kako bi njegov dvotočkaš ugledao svetlost dana.

Beograđanin Dušan Đokić je uz tim stručnih saradnika, prethodnih godinu dana radio na unapređenju koncepta svog “čopera”.

- Na unapređenju projekta, od početne ideje, pa sve do granice mogućeg, radio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tim dizajnera i inženjera, kao i fanatika i običnih ljudi. Pored stručnosti, u proizvodnji novog motora, bitno je i mišljenje ljudi koji žive za dvotočkaše, a ujedno i utisak koji ostavlja na obične posmatrače. Ne bih smeo puno da otkrivam o karakteristikama motora, upravo zbog pregovora sa nekoliko inostranih firmi, koje će su zainteresovane za ulaganje u proizvodnju našeg motora. Imamo čoper koji će sigurno privući dosta pažnje i nikog neće ostaviti ravnodušnim. Na prvom mestu su nam udobnost, bezbednost, kao i lakoća upravljanja. Čak dva idejna rešenja su zaštićena i do sada nisu viđena ni na jednom motoru. Baš iz tog razloga možete videti samo fotografiju motora u procesu. - kaže Đokić.

Po završetku studija (diplome industrijskog dizajnera, a kasnije i postdiplomskih studija u oblasti inženjerstva), Dušan nije hteo da čeka na posao već je osnovao firmu, koja se bavi uređenjem enterijera, web dizajnom i 3D modelovanjem, odnosno dizajnom budućih proizvoda. Tako je i “čoper” dospeo u žižu.

Besplatne prezentacije

Dušan naglašava da je industrijski dizajn trenutno jedan od najpopularnijih i najtraženijih poslova u inostranstvu zbog čega je sve više mladih zainteresovano za ovu profesiju.

- Pružamo mogućnost svim talentovanim dizajnerima da se informišu, prošire svoja znanja i da nauče 3D modelovanje, vizuelizaciju i animaciju budućih proizvoda. Ujedno pozivamo sve fakultete i srednje škole na saradnju u vidu javnih tribina i prezentacija, potpuno besplatno, kako bi se mladi i ambiziozni studenti što bolje informisali – najavljuje Đokić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.