Srbija, Hrvatska i Slovenija zajednički na tendere za lekove

Izvor: Studio B, 23.Okt.2014, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija, Hrvatska i Slovenija zajednički na tendere za lekove

Ministri zdravlja Srbije, Hrvatske i Slovenije, postigli su dogovor da se za nabavku lekova i medicinske opreme ubuduće zajednički pojavljuju na tenderima, piše "Danas".

Ministar zdravlja Srbije, Zlatibor Lončar, koji je prisustvovao "Regionalnom dijabetes forumu" u Zagrebu, rekao je za taj list da su resorni ministri dogovorili usaglašavanje sistema zdravstvene zaštite iz više razloga.

"Jedan od njih je da se zajednički pojavljujemo na tenderima za kupovinu lekova >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i medicinske opreme. Uzimanjem veće količine dobili bismo povoljniju cenu. Time ne bismo dali priliku onima koji uzimaju na manje da idu s većom cenom. To je do sada bio veliki izvor korupcije. Ovako bismo ukrupnili tržište i dobili velike uštede u budžetu, što je povoljno za sve tri zemlje", objasnio je Lončar.

Lončar je dodao da će uskoro početi pilot-projekat za nabavku lekova, kako bi se videlo koliko će sve tri države uštedeti.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.