Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Dec.2014, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija: Bez veze nema dobre nege

Pacijent u Srbiji koji nema vezu ne može da dobije dobru lekarsku pomoć, reči su Miljka Ristića, kardiohirurga i direktora Kliničkog centra Srbije.

“Iskreno, ne može. Izabrati pravog lekara redovnim putem je teško.”, rekao je Ristić u intervjuu “Politici”. “Pacijent koji nema vezu osuđen je da čeka duže na preglede i medicinsku pomoć nego što je to predviđeno po proceduri”, kaže Ristić.

On je rekao da je zbog toga na Klinici za kardiohirurgiju uveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << pravilo da svaki pacijent koji je došao, jer mu nije bilo dobro, mora da se primi i da nema ostavljanja od petka do ponedeljka.

“Takođe, primamo i pacijente sa Instituta "Dedinje", kojima se operacije zakazuju za dve godine - rekao je direktor KCS.

Upitan da li zdravstvo u Srbiji ima budućnost, Ristić je naveo da je to veoma teško bez novca.

“Zdravstvo treba organizovati tako da lekar bude što dostupniji. Treba vratiti i porodičnog lekara koji živi i radi u neposrednoj blizini svojih pacijenata, kome mogu da se obrate i u dva sata ujutro. To nisam izmislio, već video u inostranstvu.”, rekao je Miljko Ristić.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ristić: Bez veze nema dobrog lečenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2014

Direktor Kliničkog centra Srbije (KCS) i kardiohirurg Miljko Ristić izjavio je da pacijent u Srbiji, koji nema vezu, ne može da dobije dobru lekarsku pomoć..."Izabrati pravog lekara redovnim putem je teško. Pacijent koji nema vezu osuđen je da čeka duže na preglede i medicinsku pomoć nego što...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.