Srbi na aerodromu u Donjecku VIDEO

Izvor: B92, 01.Feb.2015, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi na aerodromu u Donjecku VIDEO

Snimak Srba koji učestvuju u sukobu proruskih pobunjenika i ukrajinskih snaga u Donjecku osvanuo je na Jutjubu.

Video prikazuje nekolicinu muškaraca u maskirnim uniformama stacioniranih blizu razorenog aerodroma u Donjecku, od kojih jedan na srpskom jeziku poručuje: "Sloboda za sve pravoslavne zemlje".

Muškarac koji snima, takođe, govori srpskim jezikom, dok ostali govore ruski ističući da će obnoviti aerodrom u Donjecku koji je nakon skoro godinu dana borbi sav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ruševinama.

Iako u jednom trenutku odjekuju detonacije, razgovor se nastavlja u duhu u kojem je i počeo.

Podsetimo, proruski separatisti od aprila 2014. pokušavaju da zauzmu aerodrom u Donjecku i oko njega se vode najteže borbe, iako nije u funkciji. Pobunjenici su pre nekoliko dana krenuli u ofanzivu i povodom toga je juče održan hitan sastanak Kontakt grupe u Minsku, ali su ti pregovori prekinuti.

Od izbijanja sukoba na istoku Ukrajine, u aprilu prošle godine, poginulo je više od 5.100 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.