Srbi litar goriva plaćaju 14 dinara manje od Hrvata!

Izvor: Kurir, 03.Sep.2014, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi litar goriva plaćaju 14 dinara manje od Hrvata!

BEOGRAD - Iako su hrvatske naftne kompanije juče povećale cenu goriva, domaći naftaši uveravaju da u Srbiji nema uslova za poskupljenje.

Tako će litar goriva na srpskim pumpama nadalje biti jeftiniji za 12 centi, to jest oko 14 dinara, nego u Hrvatskoj.

Nebojša Atanacković, predsednik kompanije „Nafta AD“, objašnjava za Kurir da je cena crnog zlata na svetskim berzama poslednjih dana u padu i dostiže najniži nivo u poslednjih nekoliko meseci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
- U Srbiji nije bilo najava da će se podizati akcize na naftne derivate, te ni s te strane nema razloga za poskupljenje. Proizvodne cene nafte takođe nisu menjane i one su mahom ujednačene u regionalnim rafinerijama. Otud me čudi skok cena u Hrvatskoj. Moguće da su posledica podizanja nekih nameta na gorivo u toj zemlji - smatra Atanacković.

Hrvatska naftna kompanija INA juče je povećala cenu litra evrosupera 95 za 13 lipa (dva dinara), tako da to gorivo sada košta 1,4 evra po litru.

(S. Đ.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.