Srbi aminovali - stradanje u Srebrenici genocid?

Izvor: Mondo, 26.Jul.2016, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi aminovali - stradanje u Srebrenici genocid?

Dokument Ministarstva odbrane BiH pokazuje da su srpski predstavnici u tom ministarstvu stradanje Bošnjaka u Srebrenici aminovali kao "genocid" i time ignorisali stav Republike Srpske, javlja RTRS.

Foto: mondo.rs Srebrenica

Reč je o odluci Ministarstva odbrane BiH od 8. juna, na osnovu koje su pripadnici Oružanih snaga BiH bili angažovani na komemoraciji u Srebrenici.

Naredbu o angažovanju ljudstva i resursa potpisao je srpski general Dragan Vuković po >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odobrenju Ministarstva odbrane u kojem je zamenik ministra Boris Jerinić iz SDS-a, navodi RTRS.

Predsedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je da je Ministarstvo odbrane jedini resor koji ima dva zamenika, što znači da njime rukovode sva tri naroda.

"Ministar ne bi smeo potpisati nijedan dokument, a da pre toga ne bude data saglasnost ostala dva zamenika", rekla je Majkićeva.

Potpredsednik SDS-a Ognjen Tadić rekao je da Ministarstvom odbrane BiH rukovodi Marina Pendeš iz HDZ-a i da je ovo pitanje za stranku iz koje ona dolazi.

Jerinić se nije izjasnio o ovom pitanju.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Srbi priznali "genocid" u Srebrenici

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jul.2016, 09:22

Dokument Ministarstva odbrane BiH pokazuje da su srpski predstavnici u tom ministarstvu stradanje Bošnjaka u Srebrenici aminovali kao "genocid" i time ignorisali stav Republike Srpske, javlja RTRS...Reč je o odluci Ministarstva odbrane BiH od 8. juna, na osnovu koje su pripadnici Oružanih snaga BiH...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.