Spriječen pokušaj krijumčarenja drona

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2015, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spriječen pokušaj krijumčarenja drona

BEOGRAD - Carinici na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu spriječili su pokušaj krijumčarenja drona - bespilotne letjelice sa pratećom opremom.

Polovnu bespilotnu letjelicu sa kamerom pokušao je da prokrijumčari 26-godišnji državljanin Švajcarske srpskog porijekla, koji je u Beograd doputovao letom iz Ciriha, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

On se uputio na takozvani zeleni kontrolni prolaz predviđen za putnike koji nemaju ništa da prijave za carinsku kontrolu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ali su ga carinici, ipak, zaustavili da bi detaljno pregledali prtljag.

Kada su otvorili kofer i u njemu pronašli dron i kameru, za šta je potrebna dozvola Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, putnik je rekao da je u Beograd došao na odmor i da nije znao da takvi predmeti treba da se prijave.

Iz Uprave carina Srbije navode da profesionalni fotografi sve češće koriste dronove zbog njihovih performansi koje omogućavaju kvalitetno, a rentabilno snimanje i fotografisanje terena.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.