Špirić: Ne priznajem bosanski jezik

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2015, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špirić: Ne priznajem bosanski jezik

BANJALUKA - Zastupnik SNSD-a Nikola Špirić kazao je da mu u aplikaciji koja je pohranjena u novoj elektronskoj opremi za glasanje smeta naziv bosanski jezik, piše bh. novinska agencija Patria

- Trebalo je da piše jezik bošnjačkog naroda, jezik srpskog naroda i jezik hrvatskog naroda sve po Ustavu i Dejtonskom sporazumu - kazao je Špirić.

On je dodao da nova oprema "ne vrijedi pišljiva boba", a na pitanje novinara zašto bi on određivao ime jezika bošnjačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << naroda, Špirić je kazao da to neće raditi, ali da ne priznaje bosanski jezik.

Na pitanje šta bi trebalo pisati Špirić je takođe kazao da one nema veze sa nabavkom ove opreme i da ne zna njenu cijenu, ali je dodao da "spori način na koji se pohranjuju podaci".

Ranije danas Zaim Backović, poslanik BPS-a, napustio je sjednicu Predstavničkog doma, jer nije ispoštovan njegov zahtjev da se poslanicima u Predstavničkom domu podijeli po jedan primjerak kopije Gramatike Bosanskog jezika koji je prije više od 120 godina štampala Prva srpska štamparija u Banjaluci.

Backović je ovo učinio zbog negiranja bosanskog jezika u RS i njegovog pokušaja preimenovanja u bošnjački jezik.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Nikola Špirić bijesan zbog bosanskog jezika: Ima i prijedlog za jezik ‘Ostalih’

Izvor: SandzakPress.net, 07.Okt.2015

BiH – Današnja sjednica Predstavničkog doma bh. skupštine kasnila je više od sat vremena zbog nove, tek instalirane opreme za glasanje. Zastupnici iz Republike Srpske već su počeli negodovati zbog nove opreme, a najljući danas bio je Nikola Špirić (SNSD) koji je kazao da mu u aplikaciji, koja...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.