Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2016, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalci tragaju za komandosima koji su pokušali ubiti Erdogana

ANKARA - Pripadnici turskih specijalnih snaga, potpomognuti helikopterima, dronovima i mornaricom, i danas tragaju za preostalom grupom komandosa za koje se vjeruje da su, tokom neuspjelog puča, pokušali da uhvate ili ubiju predsjednika Tajipa Redžepa Erdogana.

Više od 1.000 pripavnika snaga bezbjednosti uključeno je u potjeru za grupom od 11 vojnika u brdima oko Marmarisa, letovališta na Egejskom moru, gdje je Erdogan bio na odmoru u noći 15. jula kada je pokušan državni >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << udar, javlja Rojters, pozivajući se na neimenovane zvaničnike.

Kako navodi britanska agencija, obračun sa zavjerenicima u Turskoj se nastavlja i do sada je više od 60.000 vojnika, policajaca, sudija i državnih službenika uhapšeno, suspendovano ili je protiv njih pokrenuta istraga.

Erdogan i turska vlada optužuju islamskog klerika Fetulaha Gulena, koji živi u dobrovoljnom izgnanstvu u SAD, da stoji iz pokušaja državnog udara, i od Vašingtona zahtijevaju njegovo izručenje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.