Spaseno 18 Albanaca u Lamanšu

Izvor: B92, 29.Maj.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spaseno 18 Albanaca u Lamanšu

London -- Britanska obalska straža spasila je 20 migranata, među kojima 18 Albanaca, iz gumenog čamca koji je počeo da tone u kanalu Lamanš.

Oni su posle akcije spasavanja prevezeni u obližnji grad Dankerk, gde će ih saslušati britanska granična policija. Kako se navodi, u čamcu je bilo i dvoje britanskih državljana.

Obalska straža primila je sinoć poziv u pomoć u blizini Dankerka, nedaleko od Kalea, i ubrzo pronašla čamac u kojem se nalazilo 19 migranata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Akcija spasavanja trajala je nekoliko sati i u njoj su učestvovali spasilački timovi iz nekoliko britanskih luka i helikopter.

Izbeglice retko prelaze čamcima Lamanš. U kampu "Džungla" u Kaleu, na severu Francuske, trenutno živi između 4.000 i 5.000 migranata, koji se nadaju prelasku u Veliku Britaniju.

Helikopter spasilačke službe iz pravca Lida nadgleda oblast oko kampa, a brodovi za spasavanje usidreni su u blizini gradova Dandžines i Folkstoun.

Da bi prešli u Veliku Britaniju, migranti koriste dve mogućnosti: prevoz kamionima koji saobraćaju od Kalea do Dovera ili kratkolinijskim autobusima kroz tunel Lamanš.

Četiri iranska ilegalna migranta spasena su početkom februara zahvaljujući jednom slepom putniku koji je uspeo da se dokopa plaže u Pa de Kaleu i pozove obalske stražare.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Spaseno 18 Albananaca u Lamanšu

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2016

Britanska obalska straža spasila je 20 migranata, među kojima 18 Albanaca, iz gumenog čamca koji je počeo da tone u kanalu Lamanš...Oni su posle akcije spasavanja prevezeni noćas u obližnji grad Dankerk , gde će ih saslušati britanska granična policija. Kako se navodi, u čamcu je bilo i dvoje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.