Spaseni rudari iz urušenog rudnika

Izvor: B92, 30.Avg.2014, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spaseni rudari iz urušenog rudnika

Spasilačke ekipe izvukle su 20 rudara iz rudnika zlata na severoistoku Nikaragve koji su bili zarobljeni više od 24 časa nakon što se rudnik urušio.

Još se traga za petoricom rudara koji se vode kao nestali.

"Zahvalni smo Bogu i devici Mariji što smo spasili 20 rudara", izjavila je portparolka vlade Rosario Muriljo.

Dvojica rudara su sama uspela da se spasu, izjavila je prethodno Muriljo i dodala da je juče u rudniku u trenutku urušavanja bilo 28 rudara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Policija, vojnici i drugi rudari učestvuju u operaciji spasavanja u teško dostupnom području s lošom komunikacijom u udaljenom severoistočnom regionu zemlje.

Do nesreće je došlo juče u privatnom rudniku zlata i srebra "El Komal" kompanije "Hemko" kod grada Bonanza na 420 kilometara severoistočno od Managve.

Jama rudnika urušila se zbog jakih kiša kod Bonanza na padini brda u regionu koji je sedište najvećih rudnika zlata u Nikaragvi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.