Spas za bezukusne jagode iz marketa

Izvor: Vesti-online.com, 26.Apr.2015, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spas za bezukusne jagode iz marketa

Prve jagode is plastenika i ko zna sa kojih meridijana pojavile su se u supermarketima i na ponekim pijacama. Iako su ogromne i mame svojom bojom njihov problem je što nisu sočne i nisu slatke. Ako ste i vi kupili jagode, a ne sviđa vam se njihov ukus najbolji način da ih "osvežite" je da ih ispečete u rerni. Povrh svega, za ovaj recept potrebna su vam samo tri sastojka.

* 450 grama svežih jagoda

* 50 grama šećera

* 1 kašika ekstrakta vanile

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />1. Operite jagode, odstranite peteljku i isecite ih na polovine ili četvrtine zavisno do toga kolike su.

2. Dobro ih pomešajte sa šećerom i ekstraktom vanile, pa poređajte na papir za pečenje da se međusobno ne dodiruju.

3. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko 25 minuta.

Ovakva termička obrada jagoda ne uništava njihov oblik, a podstiče ispuštanje prirodnih sokova, koji u kombinaciji i vanilom i šećerom daju slast jagodama.

Ovako spremljene jagode možete dodati žitaricama, kuvanim kašama, pečenoj torti od sira, kremastim poslasticama koje se služe u čašama, ili ih jesti poput samostalnog deserta – tople iz rerne s malo umućene slatke pavlake.

Prijatno!

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.