Španija: Razbijena kriminalna organizacija i zaplenjeni narkotici

Izvor: Telegraf.rs, 25.Avg.2016, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Razbijena kriminalna organizacija i zaplenjeni narkotici

Španska i italijanska policija zaplenila je na brodu kod obale Italije 3.300 kilograma hašiša, čija je vrednost procenjena na 1,98 miliona dolara i uhapsila 19 poljskih članova međunarodnog lanca šverca narkotika.

Meta operacije, koju su zajednički izvršili pripadnici policije iz Španije, Poljske, Italije i Velike Britanije, bila je organizacija čije je sedište bilo u Granadi i odakle je droga prebacivana između Maroka i Evrope, saopštile su danas španske vlasti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
U saopštenju se navodi da su 19 uhapšenih bili pripadnici jedne od četiri najveće kriminalne bande u Poljskoj za koju se sumnja da je umešana u ubistva, pljačke i iznude. Među uhapšenima je i lider kriminalne grupe.

Operacija izvršena u koordinaciji sa Evropolom usledila je nakon niza racija u potrazi za narkoticima u avgustu na jugu Španije, gde su hapšena 23 lica, a zaplenjeno je više od 1.000 kilograma hašiša.

Među uhapšenima bilo je još 12 Poljaka, sedam Španaca i dva Ukrajinca.

(Telegraf.rs / Srna)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.