Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2016, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spajanje dva medijska giganta: Američki AT&T kupio Tajm Vorner

Američki telekomunikacijski gigant AT&T postigao je dogovor o kupovini medijskog konglomerata Tajm Vorner, vlasnika kanala CNN i HBO i filmskog studija Vorner Bros, naveo je bankarski izvor.

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp obećao je da će sprečiti spajanje ako postane predsjednik, navodeći to kao primjer “strukture moći” usmjerenog protiv njega i glasača, prenose agencije.

Spajanje firmi bi trebalo službeno da bude objavljeno najkasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prije otvaranja američkih finansijskih tržišta u ponedeljak, javlja agencija AFP, dodajući da bi to moglo da se dogodi i ranije.

Tržišna vrijednost Tajm Vornera procijenjena je na 69,6 milijardi dolara, a AT&T-a na 230,6 milijardi dolara.

Analitičari smatraju da bi ova transakcija mogla izazvati druga velika spajanja medijskih kompanija.

Spajanje dva medijska giganta, koja zajedno vrijede preko 300 milijardi dolara, sigurno će se suočiti s temeljnim provjerama antimonopolskih tijela zbog potencijalnog uticaja na medijsku scenu.

Rojters prenosi da je Tramp u predizbornom govoru u Getisburgu obećao da će spriječiti spajanje AT&T i Tajm Vornera, ocijenivši da se time stvara “struktura moći” koja je opasna za demokratiju.

Tramp je ocijenio da pogodbe poput ove uništavaju demokratiju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.