Snijeg i jak vjetar otežavaju odvijanje saobraćaja

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Mar.2015, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snijeg i jak vjetar otežavaju odvijanje saobraćaja

BANJALUKA - Na dionicama u višim predjelima i preko planinskih prevoja i dalje pada snijeg koji otežava redovno odvijanje saobraćaja, a dodatne poteškoće vozačima pričinjava i jak vjetar koji stvara snježne nanose, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na putnim pravcima Rogolji - Mliništa, Čađavica - Srpske Toplice, Strojice - Novo Selo i Karanovac - Kneževo - Turbe, osim jakih snježnih padavina, poteškoće pričinjava i vjetar koji stvara snježne nanose. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Otežano se saobraća na magistralnom putu Vlasenica - Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled, jer je kolovoz sužen i zasnježen.

Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na snazi je zabrana kretanja preko planinskog prevoja Romanija /Sokolac - Rogatica/ i Han Pogled /Vlasenica - Han Pijesak/.

Na magistralnom putu Obodnik - Klupe - Teslić, preko planinskog prevoja Borja, preporučuje se upotreba lanaca za snijeg za teretna vozila, a ta preporuka važi i za ostale planinske prevoje.

Regionalni put Ulog - Klanci neprohodan je zbog snježne mećave i visokih smetova.

Dežurne ekipe zimskih službi na terenu vrše čišćenje i posipanje svih važnijih putnih pravca.

Zbog popriječenog stabala na magistralnom putu Šekovići - Tišća - Vlasenica na snazi je obustava za teretna vozila.

Iz Auto-moto saveza skreću pažnju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz posebno na pravcima Banjaluka - Teslić, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Karanovac - Kneževo - Ugar, Šipovo - Strojice, Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini, Bratunac - Skelani, Ljubovijski most - Drinjača, Šekovići - Caparde, Brodar - Rudo, Višegrad - Vardište i Rogatica - Ustiprača.

Zbog izvođenja radova na instalaciji opreme na naplatnoj stanici "Jakupovci" i obuke osoblja za rad na naplati putarine, na dijelu autoputa Gradiška - Banjaluka na snazi je poseban režim odvijanja saobraćaja na toj lokaciji.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granični prelaz Šćepan Polje, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Karanovac - Ugar u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka, izmijenjen je režim saobraćaja, pa će povremene obustave biti vršene svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7 do 17 sati, a nedjeljom od 7 do 13 časova.

Zbog deminiranja terena povremeno dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja na regionalnom putu Polje - Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci pet, od 9 do 15 časova.

Na dionicama Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović, na mjestu klizišta, saobraća se jednom trakom.

Zbog aktiviranog klizišta jutros d 4.40 potpuno je obustavljen saobraćaj na lokalitetu Begov Han na magistralnom putu Žepče - Nemila.

Zbog jakog vjetra koji stvara snježne nanose i smanjuje vidljivost na manje od pet metara potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnim putevima Livno - Šuica - Kupres, Šuica - Tomislavgrad - Kolo i Priluka - Glamoč - Mlinište, kao i na regionalnim putevima Mokronoge - Ravno, Mihalji - Blidinje i Kupres - Šipovo.

Snježni nanosi otežavaju odvijanje saobraćaja na magistralnim putevima Ripač - Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac - Oštrelj - Drvar.

Zbog nevremena koje je zahvatilo Crnu Goru, na Graničnom prelazu Hum - Šćepan Polje nije moguć prelazak granice, dok je na graničnim prelazima Ilijino Brdo /Trebinje - Nikšić/ i Vraćenovići /Bileća - Nikšić/ zabranjen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.