Snežna oluja na istočnoj obali SAD

Izvor: VOA, 17.Feb.2015, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežna oluja na istočnoj obali SAD

Zimska oluja je tokom protekle noći zahvatila centralni i istočni deo Sjedinjenih Država, ostavivši za sobom sneg, led i ledene temperature u području od Mizurija na zapadu do Atlanske obale.

Oluja je donela do 15 centimetara snega ovde u Vašingtonu, što je najveći snežni pokrivač ove sezone u glavnom gradu Amerike.

Škole i federalne agencije su zatvorene. Stotine avionskih letova su takodje otkazane u širem regionu. Škole i kancelarije su zatvorene i na >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << jugu istočne obale sve do Džordžije gde je led otežao vožnju i uzrokovao nestanke struje.

U Nju Orleansu gde je u toku godišnja proslava Mardi Gra slavljenici su bili primorani da se toplo obuku zbog temperatura blizu nule. Severoistok zemlje je u najnovijoj oluji bio ponovo zahvaćen snežnim padavinama.

Nacionalna meteorološka služba navodi da je u Masačusetsu do sada ove sezone palo preko dva metra i pedeset četiri centimetra snega. Meteorološka služba navodi da će se i najvećim delom naredne nedelje zadržati ledene temperature.

Za sredu se prognozira da će u toj oblasti biti najniža temperatura u poslednjih 20 godina.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.