Snažna eksplozija u Kabulu: Ispaljena raketa na ambasade, još nema podataka o ŽRTVAMA! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2017, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažna eksplozija u Kabulu: Ispaljena raketa na ambasade, još nema podataka o ŽRTVAMA! (FOTO)

Eksplozivna naprava pala ispred predsedničke palate

U srcu diplomatske oblasti u Kabulu, večeras je odjeknula eksplozija zbog koje su se aktivirali alarmi i sirene u ambasadama koje su tamo smeštene.

AFP navodi, pozivajući se na policiju, da je raketa pala u diplomatskoj oblasti u prestonici Avganistana. U policijskom saopštenju se navodi da je raketa pala ispred predsedničke palate, u čijoj blizini se nalaze zgrade stranih ambasada, kao i prostorije generalštaba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << međunarodne vojne koalicije.

Afghanistan: huge explosion near presidential palace in Kabul https://t.co/3hHxBHa1f7 pic.twitter.com/T6ehDl6biH

— Telegraph News (@TelegraphNews) 31. мај 2017.

Eksploziji je prethodilo upozorenje upućeno preko razglasa, koji Ambasada SAD uglavnom koristi za upozoravanje na predstojeći raketni napad.

Kako navodi francuska agencija, napad je usledio samo nekoliko sati uoči objave dugoocekivane strategije za Avganistan američkog predsednika Donalda Trampa.

Novinari AFP-a čuli su sirenu koju koristi američka ambasada kako bi upozorila na opasnost od raketa u toj oblasti.

- Raketa je pala na fudbalski teren u Vazir Akbar Kanu - rekao je neimenovani policijski zvaničnik za AFP, dodajući da za sada nije poznato da li ima žrtava.

Bela kuća ranije je saopštila da će Tramp objaviti danas novu strategiju SAD za rat u Avganistanu, u televizijskom obraćanju američkoj javnost. Kako je navela, Tramp će, iz Fort Majera u Arlingtonu, "izneti nove podatke o putu daljeg američkog angažovanja u Avganistanu i južnoj Aziji". Tramp i njegov tim za nacionalnu bezbednost sastali su se u petak u predsedničkoj rezidenciji u Merilendu kako bi dogovorili strategiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.