Smrtna kazna Muslimanskoj braći

Izvor: B92, 28.Feb.2015, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrtna kazna Muslimanskoj braći

Sud u Egiptu danas je osudio četvoricu pripadnika Muslimanske braće na smrtnu kaznu, a njih 14 na doživotnu kaznu zatvora, objavili su lokalni mediji.

Njima se sudilo za učešće u sukobima koji su se dogodili ispred sedišta organizacije Muslimanska braća 30. juna 2013. godine, četiri dana pre nego što je sa vlasti svrgnut islamistički predsednik Mohamed Morsi, prenela je agencija AP.

U sukobima koji su tada izbili poginulo je 11, a povređena 91 osoba.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Danas osuđenim pripadnicima Muslimanske braće se sudilo, između ostalog, za ubistvo i posedovanje vatrenog oružja.

Među četrnaestoricom osuđenih na doživotni zatvor su vrhovni vođa Braće Mohamed Badie i njegov zamenik Karait al-Šater, kao i bivši egipatski poslanik Mohamed el-Beltagi, čelnik političkog dela Muslimanske braće Sad el-Katatni i njegov zamenik Esam el-Erian.

Od svrgavanja Morsija 2013. godine je u Egiptu uhapšeno oko 22.000 ljudi, uključujući veliku većinu zvaničnika Muslimanske braće.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smrtna kazna Muslimanskoj braći u Egiptu

Izvor: Radio 021, 28.Feb.2015

Sud u Egiptu danas je osudio četvoricu pripadnika Muslimanske braće na smrtnu kaznu, a njih 14 na doživotnu kaznu zatvora, objavili su lokalni mediji...Njima se sudilo za učešće u sukobima koji su se dogodili ispred sedišta organizacije Muslimanska braća 30. juna 2013. godine, četiri dana pre...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.