Izvor: Nezavisne Novine, 29.Apr.2016, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smislili semafor za smombije

KELN - Vlasti njemačkih gradova Kelna i Augzburga instalirale su specijalne semafore na zemlji, sa ciljem da skrenu pažnju onima koji hodaju ulicom i kuckaju poruke na mobilnim telefonima i spriječe ih da izađu na kolovoz.

Tako su na različitim stanicama tramvaja u dva pomenuta grada uz ivičnjak postavljeni nizovi crvenih LED lampica. Kada se tramvaj ili autobus približe, one trepću.

Lokalne vlasti se nadaju da će ova nova mjera spriječiti tzv. "smombije" (smartfon zombije, kako ih popularno zovu) da nastradaju ili budu povrijeđeni u saobraćajnim nezgodama, što se u posljednje vrijeme već dva puta desilo u Augzburgu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.