Smenjeni direktor Železnica i dalje prima dnevnice

Izvor: Radio 021, 01.Mar.2015, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjeni direktor "Železnica" i dalje prima dnevnice

Bivši direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović već sedam meseci, od kada je smenjen, ne želi da napusti mesto predstavnika ŽS u UO "Eurofime", železničke evropske banke.

Novo rukovodstvo uporno, ali bezuspešno, pokušava da ga smeni. Poslednji pokušaj propao je juče, nakon što je pred sednicu Skupštine akcionara "Železnica" stigao zahtev ministarke Zorane Mihajlović da se ta tačka skine sa dnevnog reda. Ministarka, međutim, to demantuje.

"Tačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << postavlja i skida Skupština, a ne ja", kaže ona za list Blic.

Da nije tako, pokazuje pismo predsedniku Skupštine akcionara Zoranu Anđelkoviću, u koje je Blic imao uvid, a koje je potpisala Zorana Mihajlović. U pismu ona traži da se sporne tačke, u koje spada i smena Simonovića, skinu sa dnevnog reda, jer se o njima može raspravljati samo uz saglasnost Vlade.

Tako Simonović i dalje uživa u privilegijama koje je trebalo da izgubi. Na toj poziciji su uvek bili direktori. Koliko se plaća članstvo u UO "Eurofime" niko ne zna. Sagovornik Blica iz "Železnica" tvrdi da su to krili skoro svi direktori do sada. Zna se jedino da je dnevnica 300 franaka, da to plaća "Eurofima" i da je obaveza svih predstavnika da najmanje četiri puta godišnje dođu na sastanak u sedištu u Bernu.

Novom direktoru "Železnica" Miodragu Stojčiću je, inače, stiglo pismo iz "Eurofime", u kojem navode da čekaju predlog za novog predstavnika u toj instituciji i napominju da bi bilo dobro da to bude neko ko zna engleski jezik, da bi mogao da učestvuje u diskusiji.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.