Smederevo dobilo zemljište Železare

Izvor: Radio 021, 31.Okt.2014, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smederevo dobilo zemljište "Železare"

Grad Smederevo od danas ima pravo javne svojine nad neizgrađenim građevinskim zemljištem "Železare Smederevo", jer je potpisan Sporazum o prenosu bez naknade zemljišta te fabrike u javnu svojinu Grada Smedereva.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva privrede, to zemljište ima ukupnu površinu 37 hektara, koje će, u skladu sa Planom detaljne regulacije, biti deo industrijske zone i industrijskog parka u Smederevu.

"Predmetno zemljište nalazi se u neposrednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << blizini parcele na kojoj se ubrzano gradi hala od oko 20.000 kvadratnih metara za finsku kompaniju PKC, što je veoma važno za dalji razvoj Industrijskog parka i Slobodne zone", piše u saopštenju.

Vlada Srbije je ovakvu odluku donela u cilju stvaranja ambijenta i prostora neophodnog za neometan razvoj privrednih delatnosti na teritoriji Grada Smedereva koji će nesumnjivo podići potencijale ovog grada, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.