Izvor: Politika, 05.Maj.2010, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjen broj regiona na pet

BEOGRAD – Skupština Srbije usvojila je izmene i dopune Zakona o regionalnom razvoju koje predviđaju da umesto sedam, u Srbiji bude pet statističkih regiona.

Predloženo je da statistički regioni budu region Vojvodine, Beogradski region, region Šumadije i Zapadne Srbije, region Južne i Istočne Srbije i region Kosovo i Metohija.

Usvojene su i izmene Zakona o pravu na besplatne akcije i novčanu naknadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << koju građani ostvaruju u postupku privatizacije koje omogućavaju da građani dobiju besplatne akcije i pre procesa privatizacije.

Parlament je usvojio i izmene i dopune Zakona o Agenciji za privatizaciju kojima se propisuje da ta Agencija preuzima dosadašnje poslove Akcijskog fonda koji se ukida.

Takođe je usvojen i Zakon o meteorologiji koji bi trebalo da obezbedi upotrebu tačnih merila usklađenih sa međunarodnim zahtevima i mernih jedinica usklađenih sa Međunarodnim sistemom jedinica.

Fonet

[objavljeno: 05/05/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.