Slučaj dvojnog državljanstva Vuka Jeremića

Izvor: B92, 26.Jul.2016, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj "dvojnog državljanstva" Vuka Jeremića

Beograd -- Prema informacijama američke NVO "Iner siti pres" Vuk Jeremić ima i nemačko državljanstvo, piše "Politika".

Međutim, u Jeremićevom kabinetu u Centru za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD), demantuju tu informaciju.

Prema tvrdnjama "Iner siti presa", jednu od debata o 12 kandidata koji se bore za mesto novog generalnog sekretara UN obeležilo je i pitanje dvojnog državljanstva koje, navodno, ima troje mogućih naslednika Ban Ki Muna. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prema informacijama do kojih je došla ta američka neprofitna organizacija, koja se bavi istraživačkim novinarstvom, Vuk Jeremić, osim srpskog, ima i nemačko državljanstvo, Argentinka Suzana Malkora nosilac je i italijanskog pasoša, dok je kandidatkinja Kostarike Kristijana Figeres i francuski državljanin.

Takvi podaci, kako piše ova organizacija, moraju biti obelodanjeni jer to nalažu pravila kandidovanja za neku funkciju u svetskoj organizaciji.

U Jeremićevom kabinetu u CIRSD, čiji je predsednik, ovu informaciju demantuju i tvrde da on nikada nije imao nijedno drugo državljanstvo osim srpskog, piše "Politika".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.