Premijer operisao srce, ugrađen trostruki bajpas

Izvor: B92, 22.Apr.2016, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer operisao srce, ugrađen trostruki bajpas

Bratislava -- Slovački premijer operisan je u Narodnom institutu za kardiovaskularna oboljenja u Bratislavi, operacija je protekla u redu, njegovo stanje je stabilno.

"Predsednik vlade i njegova porodica ne žele da saopštavaju i komentarišu dalje informacije o toku operacije i zdravstvenom stanju", rekao je kratko nakon operacije novinarima portparol Ministarstva zdravlja Tomaš Kuča.

Ni ministar zdravlja Tomaš Druker, ni direktor Instituta Mongi Msoli nisu nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << operacije potvrdili pisanje slovačkih medija da je Ficu urađen trostruki bajpas.

Slovački premijer smešten je u bolnicu 14. aprila pošto mu je pozlilo tokom redovnog jutarnjeg džoginga sa psom, a u bolnicu je došao sam u pratnji obezbeđenja i zadržan je prvo na posmatranju.

Nema zvaničnog objašnjenja kakva operacija je u pitanju i kada će premijer moći da se vrati svojim obavezama.

Naredne sedmice poslanici slovačkog parlamenta glasaće o poverenju novoj Ficovoj vladi široke koalicije njegovog socijaldemokratskog SMER-a, nacionalista Slovačke narodne stranke, liberalnih predstavnika slovačkih Mađara Most-Hid i male stranke desnice Mreža.

Slovački Ustav ne daje rokove koliko dugo premijer može da se ne pojavljuje tako da bi po mišljenju stručnjaka za ustavno pravo premijer preko telefona u teoriji mogao da vodi vladu čitave četiri godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.