Slatki otrov: Mračne strane bele čokolade

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jul.2017, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slatki otrov: Mračne strane bele čokolade

Volite belu čokoladu? Onda imamo lošu vets za vas. Naime, bela čokolada zapravo je mešavina masnoća i hemijskih aroma, upozoravaju stručnjaci.

Nutricionisti upozoravaju da ovaj proizvod potpuno neopravdano nosi ime "čokolada", jer ne sadrži glavni sastojak prave čokolade - kakao, piše radiosarajevo.ba.

Kako tvrde specijalisti za ishranu, proizvođači bele čokolade umesto kakao-maslaca koriste druge biljne masti, pa bela čokolada ne može da posluži ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kao najlošija zamena za čokoladu.

Bela čokolada je slatki otrov koji ne obezbeđuje neophodne vitamine i minerale i nema apsolutno nikakvu hranljivu vrednost, već isključivo kalorijsku.

Stručnjaci upozoravaju da se bela čokolada mnogo teže vari od crne, jer u najboljem slučaju sadrži do 20 odsto kakao-maslaca, a oko 14 odsto sastava čini suva mlečna masa. Ostatak je pre svega šećer, pa u 100 grama bele čokolade ima i do 57,1 gram ugljenih hidrata.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.