Skupština Crne Gore opet nije izabrala državnog tužioca

Izvor: Blic, 25.Jul.2014, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Crne Gore opet nije izabrala državnog tužioca

Skupština Crne Gore danas po treći put nije izabrala državnog tužioca. To je bio treći neuspeo pokušaj da se polanici dogovore o kandidatu za jednu od najvažnijih funkcija u pravosuđu.

Dugogodišnji sudija Ivica Stanković, koga je za državnog tužioca predložio Tužilački savet, nije dobio dvotrećinsku podršku poslanika.

Glasanju nisu prisustvovali poslanici opozicionih partija, a o kandidatu za tužioca ponovo će se glasati najesen.

Skupština >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Crne Gore krajem prošle godine odbila je da podrži kandidaturu sudije Osnovnog suda u Kotoru, Branka Vučkovića, a aprila i advokata Gorana Rodića.

Državno tužilaštvo je skoro godinu i po u "v.d. stanju".

Tužilac se bira po novim pravilima na osnovu izmene Ustava, tako da se ojača nezavisnost tužilaštva.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Skupština Crne Gore opet nije izabrala državnog tužioca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jul.2014

Skupština Crne Gore danas po treći put nije izabrala državnog tužioca. To je bio treći neuspeo pokušaj da se polanici dogovore o kandidatu za jednu od najvažnijih funkcija u pravosuđu. Dugogodisnji sudija Ivica Stanković, koga je za državnog tužioca predložio Tužilački savet, nije dobio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.