Skupština Beograda, imenovanje v.d. direktora

Izvor: RTS, 22.Jul.2014, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Beograda, imenovanje v.d. direktora

Skupština grada Beograda počela je rad razrešenjem i imenovanjem više vršilaca dužnosti direktora javnih gradskih preduzeća i dala saglasnost da se u poslovno ime d.o.o. "Beograd na vodi" unese ime glavnog grada.

D.o.o. "Beograd na vodi" podneo je 9. jula zahtev za davanje saglasnosti za upotrebu imena Beograd u nazivu "Beograd na vodi", u Ulici Karađorđeva 48, čiji je osnivač Republika, prenosi Tanjug.

U obrazloženju rešenja za davanje saglasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodi se da projekat "Beograd na vodi" predstavlja prvi značajan korak u pravcu aktiviranja velikih potencijala koje Beograd poseduje zahvaljujući rekama, a pružiće značajan doprinos razvoju Beograda u skladu sa savremenim urbanističkim principima.

Odbornici su za v.d. direktora Gradskih pijaca na period od šest meseci imenovali Ivana Soča umesto Predraga Veinovića, koji je podneo ostavku, a novi v.d. direktora Infostana u narednih šest meseci biće Dragiša Vujović.

Gradska skupština je za direktora Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu na period od četiri godine imenovala Ljiljanu Timotijević, koja je do sad bila v.d. direktora u toj ustanovi. Na isti način je za direktora Doma zdravlja Rakovica imenovana Dobrila Vasić.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja u Lazarevcu u naredne pola godine biće Jovan Milojević, a prethodno je dužnosti direktora te zdravstvene ustanove razrešena na lični zahtev Zorica Petrović.

Za generalnog direktora SRC Tašmajdan na četiri godine imenovan je Milan Novović koji je do sad bio vršilac dužnosti direktora.

Odbornici su za člana Komisije za spomenike i nazive ulica i trgova imenovali odbornicu SNS Jasminu Mitrović Marić.

Na početku sednice imenovano je i više članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad, kao i članova školskih odbora u pojedinim osnovnim i srednjim školama.

Dan sećanja na žrtve holokausta 10. maj

Skupština grada donela je odluku da se 10. maj obeležava kao Dan sećanja na žrtve holokausta u Beogradu. Poručeno je da su Jevreji važan deo istorije Beograda, kao i sadašnjosti i budućosti glavnog grada.

Gradski menadžer Goran Vesić naglašava da se Dan sećanja na žrtve holokausta obeležava na predlog jevrejske zajednice u Beogradu.

Odbornici će razmatrati i planove detaljne regulacije, osnivanje osnovne škole u naselju Stepa Stepanović i predlog za podizanje spomenika ruskim i srpskim vojnicima poginulim u Prvom svetskom ratu.

Na dnevnom redu sednice je i Predlog odluke o utvrđivanju minimuma procesa rada za vreme štrajka zaposlenih u predškolskim ustanovama čiji je osnivač Grad.

Pred odbornicima su i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na rebalanse programa poslovanja za 2014. godinu pojedinih komunalnih preduzeća i ustanova.

Na početku rada, sednici je prisustvovalo 83 odbornika a odbornica Basta Mira napustila je odnoričku grupu DS-a i ubuduće će biti samostalna odbornica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.