Škrtel u 97. za bod Liverpula protiv Arsenala!

Izvor: Mondo, 21.Dec.2014, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škrtel u 97. za bod Liverpula protiv Arsenala!

Uzbudljiv derbi odigran je na Enfildu...

Foto: AP/Jon Super

Liverpul je bio bolji, Liverpul je vodio, ali je na kraju u sedmom minutu nadoknade uspeo da izbegne poraz od Arsenala!

Uzbudljiv derbi odigran je u 17. kolu Premijer lige na Enfild roudu, a ishod je: Liverpul - Arsenal 2:2 (1:1).

Domaćin je mnogo više napadao i veći deo meča, posebno u prvom poluvremenu, diktirao tempo igre.

Kada je Filipe Kutinjo lepo šutirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa distance po zemlji i pogodio mrežu "tobdžija" u 45. minutu, delovalo je da crveni neće imati mnogo težak zadatak da u nastavku meča sačuvaju prednost.

Odbrana Liverpula, međutim, i u ovoj utakmici pokazala se kao najslabili deo tima Brendana Rodžersa, pošto je očajno reagovala u nadoknadi prvog poluvremena, kada je Matje Debuši izjednačio na centaršut iz prekida. Obrukali su se defanzivci, posebno Kolo Ture, i u 64. minutu, posle akcije Santija Kazorle i Olivijea Žirua.

Gosti iz Londona realizovali su tako oba udarca u okvir gola i ponovo se okrenuli defanzivi. Uspešno su se branili sve do sedmog od devet minuta nadoknade (zbog previjanja glave povređenog Martina Škrtela, kojeg je nehotice nagazio Žiru posle jednog vazdušnog duela).

U jeku napada Liverpula, slovački defanzivacm iako sa zavijenom glavom, bio je najuspešniji u skoku na centaršut iz kornera, pa je preciznim udarcem doneo izjednačenje.

Pitanje je, međutim, da li će ovaj bod biti dovoljan da Brendan Rodžers ostane na klupi crvenih, pošto je Liverpul trenutno deseti na tabeli (Arsenal je šesti).

Koliko je Arsenal bio u podređenom položaju pokazuje to da su "tobdžije" imale najmanji posed lopte u nekoj utakmici Premijer lige još od avgusta 2003. (samo 36,5 odsto).

Lazar Marković je ponovo bio u startnoj postavi Liverpula, ali je zamenjen 74. minutu. Umesto njega ušao je Fabio Borini, koji je uspeo da u 90. i 92. minutu dobije žute kartone, zbog kojih je isključen.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.