Škotska: Do nezavisnosti novinama

Izvor: B92, 21.Nov.2014, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škotska: Do nezavisnosti novinama

U Škotskoj referendum o nezavisnosti nije uspeo, ali kampanja ne prestaje, najavljeno je osnivanje lista koji će se zalagati za odvajanje od Velike Britanije.

“Nacional“ će biti prvi dnevni štampani medij u Škotskoj koji će podržavati nezavisnost, koštaće 50 penija i biće štampan u 50.000 primeraka.

List će izdavati Njukvest, kompanija koja je u vlasništvi Herald i Tajms grupe, a urednik će biti prvi čovek Sandej Heralda, Ričard Voker.

“Izdavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << “Nacionala“ je odgovor na zahteve čitalaca za listom koji će podržavati nezavisnost“, naveo je Malkom MekDonald iz Herald i Tajms grupe.

U jeku kampanje za referendum o nezavisnosti Sander Herald je bio jedini medij u Škotskoj koji se zalagao za nezavisnost, a u referendumskoj nedelji je zabeležio 111% povećanja prodaje.

“Tajming je dobar, Nacionalna partija Škotske je upravo prešla cifru od 80.000 članova“, naveo je neimenovani izvor iz kompanije Herald i Tajms.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.