Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2017, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjeverna Koreja se priprema da testira nove rakete?

SEUL - Severna Koreja se priprema da testira nove rakete, objavila je danas agencija Jonhap, pozivajući se na neimenovane zvaničnike Južne Koreje.

Agencija AFP podsjeća da je u novogodišnjem govoru, predsjednik Sjeverne Koreje Kim Džong-Un izjavio da je Pjongjang u posljednjoj fazi razvoja interkontinentalnih balističkih raketa.

Jonhap navodi da su u pitanju dve rakete i vjeruje se da su opremljene sa novim motorima koje je Sjeverna Koreja testirala u aprilu prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << godine.

Agencija Južne Koreje ocjenjuje da je Pjongjang namjerno pustio da ova informacija procuri u javnost kako bi uputili "stratešku poruku" novoizabranom američkom predsjedniku Donaldu Trampu, koji će sutra položiti zakletvu kao 45. predsjednik SAD.

Portparol generalštaba Južne Koreje je napomenuo da izvještaj agencije Jonhap nije potvrđen.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.