Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Okt.2014, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sisi: Egipat u ratu za opstanak

Egipatski predsjednik Abdul Fatah al-Sisi rekao je da džihadisti ugrožavaju opstanak Egipta, nakon što je vojska pretrpjela najveći gubitak u napadima na Sinaju u posljednjih nekoliko decenija.

U obraćanju naciji, koje je uživo prenosila televizija, Sisi je rekao da su "spoljne snage" skovale veliku zavjeru protiv Egipta.

"Cilj ovog nasilja je da razbije Egipat i Egipćane. Egipat je u ratu za opstanak", rekao je Sisi.

Najmanje 31 vojnik ubijen je juče u dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << napada, nakon čega je proglašeno tromjesečno vanredno stanje u dijelovima Sinajskog poluostrva, a prelaz Rafa na granici sa Pojasom Gaze je zatvoren.

Vlada je najavila trodnevnu žalost. Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napade.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

El Sisi: Džihadisti žele da slome Egipat i Egipćane

Izvor: Blic, 25.Okt.2014

Predsednik Egipta Abdul Fatah el-Sisi, rekao je danas da se ta zemlja suočava s egzistencijalnom pretnjom od džihadista, koji nameravaju da "slome i Egipat i Egipćane"...Sisi je ovu izjavu dao dan pošto je 31 egipatski vojnik poginuo u samoubilačkom napadu automobila bombe, koji su najverovatnije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.