Sin konzula Kanade ubijen prilikom kupovine droge

Izvor: Radio 021, 02.Apr.2015, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sin konzula Kanade ubijen prilikom kupovine droge

Jedan maloletni sin konzula Kanade u Majamiju je ubijen, a drugi, mlađi, uhapšen je pošto se primopredaja droge u kojoj su izgleda učestvovali pretvorila u oružani obračun, kažu policija i bivši suprug kanadske konzularne zvaničnice.

Otac dvojice dečaka, Germano Vabafijebazu rekao je da je njegov 17-godišnji sin Žan ubijen u ponedeljak kada je otišao u jednu kuću da kupi drogu i da je policija uhapsila njegovog drugog 15-godišnjeg sin, Marka koji je bio s bratom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Vabafijebazu je ranije bio u braku s majkom dvojice dečaka, Roksan Dibe  koja je generalni konzul Kanade u Majamiju.

Dok policija Majamija ne iznosi pojedinosti, državno tužilaštvo je potvrdilo da je za ubistvo i prodaju droge optužen 19-godišnji Entoni Rodriges koji je ranjen u oružanom obračunu tokom pregovora s kupcima o dva kilograma marihuane. Otac dvojice dečaka rekao je da su njegovi sinovi po drogu otišli automobilom svoje majke s diplomatskim registarskim tablicama.

Vlasti kažu da uhapšeni dečak neće biti zaštićen diplomatskim imunitetom. Sudija je odobrio njegovo puštanje iz pritvora ukoliko se uplati 150.000 dolara kaucije. Otac je rekao da su se on i majka dečaka razveli pre nekoliko godina i da je njihov ubijeni 17-godišnji sin Žan bio zavisnik od droge.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.